Walk & talk Thisted. Samtaleterapi.

Walk & talk

Walk & talk

Walk & talk er populært hos Heartishome. Flere og flere ser det smarte i at mødes til samtaleterapi i naturen. Og hvorfor ikke kombinere en skøn gåtur med en god terapeutisk samtale?

Både klienter og jeg nyder de dejlige ture rundt i vores smukke natur. Det være sig langs kystlinjen i Thisted. I Christiansgave eller i en af de nærliggende plantager blandt andet Eshøj og Thorsted Plantage har været i brug til formålet.

Hvad er formålet med walk & talk?

Det er netop at gå og samtale på samme tid. Der er en dejlig og lidt mere afslappet og uformel tilgang til tingene og mange slapper rigtig godt af i den form. Hvor nogle klienter næsten får præstationsangst til den første samtale, når vi mødes i klinikken. Fordi de føler de skal ”holde foredrag”, når de præsentere sig selv og deres problemstilling. Så er det ganske anderledes i naturen. Naturen får mange til at slappe af og alting føles generelt en smule lettere under åben himmel.

Hvordan foregår walk & talk

Vi har sammen aftalt det sted vi ønsker at mødes og gå. Så mødes vi der og snakken starter. Der er ingen krav til hvordan samtalen skal foregå, så det er ganske uformelt og nemt for de fleste at åbne op for det som bekymrer eller trænger til at kigges på.

Som oftest har vi siddeunderlag med og en lille kop te, så det også er muligt at sidde ned for en stund og være med det, som sker undervejs. Studier har vist at kreativiteten øges med op til 60 %, når du går samtidig? Det vil sige, du har adgang til andre dele af hjernen, og mulighed for at træde ud af de vanlige tankemønstre og erstatte dem med nye og mere visionære tanker.

Som tiderne er lige pt. er det også en meget Corona venlig måde at mødes på.

Kærlig hilsen

Iben