Sådan kommer du frem – sæt den ene fod foran den anden

4 dages vandring gennem skov, strand og by.

En rejse gennem det danske landskab fra Thisted-Klitmøller-Hanstholm-Lild-Fjerritslev.

Taknemlighed er nok det, som bedst beskriver min vandring gennem dette smukke område. Taknemlighed over at leve i et frit land. At møde smukke, venlige og hjælpsomme mennesker på ruten. At dele oplevelsen med min dejlige kusine. Taknemlighed over min stærke krop, som legende let, klarer alle 105 kilometer uden nogle skader.

Frihed, frihed synger havet, som vi vandrer langs, og hvor jeg elsker den frihed. Efter hver dags vandring skulle jeg jo som en naturlighed lige have en dukkert og hvilken nydelse. Der er højt til himlen og vejret viser sig fra sin allerbedste side med lige dele sol og skygge, så vi aldrig får det for varmt eller koldt.

Undervejs gør vi holdt og overnatter hos venner eller B&b, og sidste nat hos venlige mennesker, vi ikke kender, som helt uden betænkeligheder overlader deres sommerhus og bil til os. Og siger vi kan gøre, som om vi er hjemme, hvorefter de selv kører hjem. Dejligt. En venlighed og tillidsfuldhed, som rammer lige i hjertet. At sove på overdækket terrasse med regnen silende ned og stå op til en ny solrig dag, er bare det bedste.

Og hvad sker der indeni på sådan en vandring? Det ved jeg egentlig ikke. Alt og intet. Og skal der ske noget bestemt? Jeg mærker roen helt ind i knoglerne. Naturen er for mig indbegrebet af ro, og kan som intet andet kan gøre nær så effektivt – minimere stress. Hvorfor gør vi det. Fordi vi kan, og elsker det. Det er hverken første eller sidste gang, vi tager en tur af den slags.

Ude i landet er der mange smukke steder at holde sine pauser. Blandt andet nyder vi godt af de flotte toiletfaciliteter og vandposter i de mange kirker, der passeres på sådan en tur og madpakken nydes i skygge af store træer eller siddende på stranden eller på en stor sten. Pauser kan tages alle steder. Lidt yoga og udstrækning fik vi lavet på cykelstien, i græsset, i stenene på stranden og op ad vejskilte. Vi havde en 18 kilometer lang vandring langs havet, i sandet – en dag med 8 timers vandring alt i alt. Det var hårdt, vildt og godt. Det er i øvrigt den længste ubeboede strækning i Danmark 22 km i alt. Og vi følte da af og til, det var en ørkenvandring, og at Lild flyttede sig i den forkerte retning i horisonten, men sikke en følelse at nå frem. Glade og trætte. Lige klar til at nyde en god fiskemenu på den lille lokale.

Hver dag var der selvfølgelig NADA-nåle i ørerne, afslapning, mad, drikke, hygge, grineflip og andet skørt. Jeg glæder mig allerede til næste tur.

Håber det må inspirere, hvis du går med en drøm om at vandre. Turen starter lige udenfor din egen fordør. En vandring kan for mig også være at gå 20-25 kilometer ud og tage bussen hjem.

Kærlig hilsen

Iben

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *