Hjælp til selvhjælp

Hjælp til selvhjælp

Gå nu HJEM og noget om ansvar

Jeg opdager mere og mere både i mit privatliv og blandt de mennesker, jeg møder i livet og i klinikken, at så meget handler om at tage ansvar eller ikke tage ansvar.

Mange er utrolig gode til at tage ansvar på jobbet, i familien, for børnene, for ægtefælle og alle mulige andre, og i meget mindre grad tage ansvar for sig selv.

Jeg foretrækker, at man vender bøtten og tager ansvar for sig selv, og lader de andre tage ansvar for sig. For der er i bund og grund ingen andre end os selv, som ved, hvad der er bedst for os selv, og det gælder også for alle andre.

Når vi har travlt med at regne ud, hvad der er bedst for de andre og tager ansvar for dem, så er der risiko for, at vi tager fejl og handler på vores egne indre tanker omkring en sag, og det er ikke nødvendigvis det bedste for den anden.

Samtidig er der heller ingen hjemme hos os selv, da vi har alt fokus lagt ud på andre og dermed ingen overskud til at mærke, hvad der er bedst for mig. Så mit budskab til alle er GÅ HJEM.

Hjælp dig selv først

Gå hjem og tag ansvar for dig og dit og lade andre gøre det samme. Med det mener jeg ikke, at du bare skal lade alt omkring dig sejle, men i højere grad tage dig af det, der er dit og dermed også give andre muligheden for at tage sig af sit.

Ved at du tager dig af alle andres behov, frarøver du dem muligheden for selv at tage ansvar og for de læringsmuligheder, der ligger i at være herre i eget liv. Og dine ressourcer tømmes langsomt, fordi du på den måde, ikke når til at tage dig af dig selv.

Du bliver med andre ord træt, udslidt, magtesløs, stresset over ikke at lykkes med din mission (at redde andre) og til syvende og sidst er din energi opbrugt, og det er ikke muligt at hælde fra en tom kande. Fyld dig selv op først, så har du meget mere at give af. Det er ikke egoisme – tværtimod. Du ønsker sikkert også det bedste for alle andre, så selvfølgelig også for dig selv. Hvis din veninde har det svært, er du den første til at sige, hun skal passe på sig selv. Præcis samme råd skal du give til dig selv. Pas på dig selv. Hvis ikke du gør det, er der ingen, der gør det. Det er dit ansvar at være god ved dig.

Du bliver den bedste rollemodel, når du bliver tydelig i, hvad der er dit behov

Jeg har en lille hilsen til mig selv, som ligger på min telefon, den lyder sådan her:

Betingelsesløs kærlighed og accept

Acceptér dig selv som du er, og acceptér andre som de er. Alle spiller rollen som sig selv helt perfekt, og der er kun én måde at gøre det på, og det er måden hver især gør det på. Med det mener jeg, at alle gør sit bedste, og det er godt nok. Ingen skal være mere eller andet end de er. Alt er præcis som det er.

Når du slipper ansvaret for, hvad der skal ske udover dig selv, sker alting meget lettere og i et dynamisk flow. Ansvaret er fordelt på de rette personer. Det giver  overskud og med overskud, er du meget mere i balance og meget mere givende at være sammen med.

Win win for alle parter, at du holder dig hjemme og arbejder med dig og lader de andre gøre deres arbejde.

 

God arbejdslyst

Kærligst Iben

Tlf. 61695406

 

Har du brug for hjælp til, hvordan du bedst finder hjem og bliver hjemme i dig, så er jeg lige her og støtter dig gerne på vejen. Jeg tilbyder samtaleterapi, tankefeltterapi, NADA eller hvad vi finder ud af.

Du kan også følge mig på Facebook Heartishome

Instagram heart_ishome