Hvad kan NADA gøre for mig?

Den ultrakorte version

NADA kan hjælpe dig til øget indre ro, bedre nattesøvn, mindsket stress, bedre overblik, øget koncentrationsevne, lindre smerter, dæmpe angst, mindske tankemylder, skabe balance i krop og sind – gøre det lettere for dig at træffe beslutninger og bevare overblikket i pressede situationer. Give ro på ”nerverne” ved eksamen.

KORT SAGT – SKABE BALANCE.

Hvis du vil vide mere om NADA så læs videre nedenfor.

Hvad er NADA-øreakupunktur?

NADA er en blid form for øreakupunktur, som hjælper dig til at skabe balance i krop og psyke. NADA kan give dig indre ro og afslapning i en stresset hverdag. Hjælpe dig til at skabe overblik og indsigt i dit liv. Reducere angst, søvnløshed, koncentrationsbesvær og tankemylder.

Metoden består af 5 øreakupunktur punkter, som alle har til hensigt at balancere energien i kroppen. NADA anvendes som supplement til f.eks. TFT, personligt udviklingsarbejde, psykoterapi m.m.

Hvad får du ud af et NADA-forløb?

NADA er hjælpe til selvhjælp – akupunkturnålene aktiverer kroppens egne ressourcer til at genoprette balance de steder i kroppen, hvor der er ubalance. Dvs. har du forhøjet blodtryk hjælper NADA til at sænke blodtrykket. Har du for lavt blodtryk hjælper NADA til at hæve blodtrykket.

Altså skabe den balance i kroppen, som gør, at du har det godt.

For de fleste skaber det klarhed i hovedet og mere indre ro. Mindsker stress og uro. Sætter gang i processer indeni. Skaber bedre udskillelse. Bedre overblik. Øget koncentration. Bedre søvn. Bedre hukommelse og meget, meget mere.

Udtalelser fra tidligere klienter

I klinikken har jeg behandlet mennesker med koncentrationsbesvær. Bl.a. en klient som i en årrække ikke kunne koncentrere sig om at læse en bog – efter 5 NADA behandlinger udtrykte hun med stor glæde og forundring ”jeg kan læse en bog, uden at læse det samme igen og igen, og jeg kan huske, hvad jeg læser”.

Jeg har behandlet en klient med hovedpine/migræne, som udtrykker ”det er en helt anden måde, jeg har det indeni hovedet nu, end da jeg kom. Som om den trykkende hætte, jeg havde inden er forsvundet”.

Jeg har haft flere klienter med stress og søvnbesvær, som efter flere NADA behandlinger udtrykker. ”Jeg sover meget bedre. Og jeg har ikke den der uro og følelse af stress indeni”.

Jeg har haft en klient som anvendte NADA op til eksamen. Hun udtrykte efterfølgende ”Det var helt vildt, jeg plejer at gå i stå, klappen går ned og jeg får ikke sagt det,  jeg ved. Denne gang var jeg helt rolig og fortalte bare løs, om det jeg blev spurgt om”. Hun hævede sin karakter til 10, hvor hun sædvanligvis fik 7 – efter den gamle skala.

En klient siger efter bare én behandling ”Fedt, jeg har lige fået en klar forretningsplan, mens jeg havde nålene i”.

Som du kan læse, så er det meget forskelligt, hvad NADA kan gøre for den enkelte. Og jeg er ret sikker på, det også kan hjælpe digJ

Hvordan foregår en NADA-behandling hos Heartishome?

Vi snakker om hvilke problematikker, du oplever og som du ønsker hjælp til NADA-behandling hos mig er en kombination af samtale og akupunktur.

Behandlingen foregår således:

  1. samtale – score på en liste af symptomer før behandling og herefter efter hver 3. behandling.
  2. nålene sættes i – 5 tynde éngangsnåle i hvert øre
  3. du ligger 45 minutter på briksen med nålene i – alene
  4. nålene tages ud – du får tilbudt vand at drikke
  5. vi afrunder med en lille snak
  6. aftaler ny tid, hvis du ønsker det

Efter den originale Lincoln-model anbefales det at anvende følgende retningslinjer med hensyn til intervaller

  • 12 behandlinger i træk (fordelt over 2-3 uger)
  • 3 behandlinger om ugen(evt. op til 2 måneder)

Fremgangsmåden er vejledende og det individuelle behov er i centrum.

Vigtigt efter behandlingen – at du drikker rigeligt med vand – for at skylle affaldsstofferne ud, som er blevet forløst under behandlingen.

Er der bivirkninger ved NADA?

NADA opfattes som værende uden egentlige bivirkninger. Selv langtidsundersøgelser har ikke fundet nogen problemer. Der er ingen rapporter om infektioner eller alvorlige komplikationer. NADA kan bruges i kombination med både medicinsk behandling og traditionel og alternativ behandling.

Almindelige reaktioner efter behandling:

Generelle reaktioner er kulde- eller varmefølelse i kroppen.

Det ses at gamle problemer eller symptomer kan blusse op i en kortere periode. De kan optræde overalt på kroppen, da de 5 punkter påvirker alle vores meridianbaner. Dette er normalt og betragtes som en del af en god proces. Det anbefales at fortsætte behandlingen imod yderligere balancering.

Udrensningssymptomer – efter behandling vil mange oplevet øget udskillelse og det er derfor en rigtig god idé at drikke rigeligt med vand – for at få skyllet affaldsstofferne som er frigivet ud.

Godt at vide

Akupunktur har siden 1. Jan. 2007 været en ikke-lægelig metode i Danmark. Og den enkelte behandler arbejder derfor ikke længere under supervision af en læge. Men skal altid holde egen kompetence for øje og henvise klienten til lægelig behandling, når dette er påkrævet.

NADA og børn

NADA har vist sig meget effektiv til afhjælpning af symptomer på blandt andet ADHD, læsevanskeligheder, koncentrationsbesvær, motorisk uro, angst og søvnforstyrrelser hos børn. NADA-akupunktur kan anvendes til børn fra 7-års alderen. Er det yngre børn eller har barnet eller forældrene svært ved, at der anvendes nåle, kan der i stedet anvendes kugle-plastre. Dette er små magnetiske sølvkugler, som sidder på et lille plaster – plastrene sættes på samme punkter på ørerne som ved behandling med nåle.

NADA er en stille samtale med sig selv”

NADA bruges også som hjælp til døende – som en hjælp til afklaring i den afsluttende proces i livet. Det er en god idé at behandle både den døende og pårørende i samme rum – det giver fred og ro til begge parter.

Hvad betyder NADA?

NADA er navnet på en forening og er en forkortelse for

N – national

A – acupunture

D – detoxification

A – association

NADA behandling er en standardiseret øreakupunkturmetode. Metoden er egentlig udviklet i samarbejde med mennesker med et misbrug. Men har vist sig meget velegnet til alle mulige former for ubalance. Og er særdeles effektiv ved angst, søvnproblemer, PTSD, stress, stemmehøring, OCD, depression, smerter, fysisk og psykisk uro og irritabilitet.

NADA skal forstås som et supplement til al anden behandling og skal ikke stå alene, men følges op ad samtale og/eller anden form for terapi. NADA virker blandt andet ved at gøre dig klar til at modtage terapi og øge udbyttet af den primære behandling.

NADA metoden er et vigtig fundament i personlig udvikling og håndtering af følelser og kriser.

NADA er anvendelig på mange former for problemer. Formålet er altid individuelt og først og fremmest stabilisering. NADA-metoden bygger på  Traditionel Kinesisk Medicin (TCM), hvor akupunkturpunkterne balancerer organerne, som både regulerer krop og psyke.

Et motto for NADA – ”Keep it simple”