Samtaleterapi Thisted

SAMTALETERAPI

 HVEM HENVENDER SAMTALETERAPI SIG TIL?

Samtaleterapi er for børn, unge, voksne og par.

Det kan være dig som:

Pludselig oplever at livet kræver mere af dig end du kan overskue?

Med ét skal forholde dig til barndommens traumer.

Føler tæppet bliver revet væk under dig.

Er i stor sorg. Føler savn eller smerte.

Oplever midtlivskrise, og syntes det hele ser sort ud.

Føler dig udbrændt og stresset.

Løber stærkere og stærkere for at nå det hele og gøre det så godt som muligt – og det er bare aldrig nok.

Føler dig konstant træt og udmattet.

Savner livsglæde og energi til alt det sjove.

Kan du genkende noget af ovenstående?

Så er det på tide at få snakket om det, og finde frem til hvordan du kommer videre fra det sted.

Den som har allermest stress er det menneske, som har været stærk alt, alt for længe.

Når først du har “opgivet”, er der håb. For så er du klar til at modtage og gøre det, som er godt for dig.

Fra mig kan du forvente:

Nærvær og engagement

At jeg lytter uden at dømme eller bedømme

At jeg stiller uddybende spørgsmål, for at fremme din egen refleksion

Støtter dig i hvad næste skridt kunne være

Bidrager med input som du kan overveje er vejen frem for dig

Bidrager med min store viden fra et langt arbejdsliv med mennesker i krise

Inddrager erfaringer fra eget liv, såfremt det er relevant

Hvordan foregår samtaleterapi?

Ved første samtale hjælper jeg dig i gang. Du skal ikke forberede noget. Bare være dig, så kommer det helt af sig selv. Jeg har stor erfaring i at tale med alle slags mennesker om alle slags emner, så det du har på hjertet, kan jeg også rumme.

Lad os bare starte, og se hvor det bærer os hen. Alt handler om at træde frem og bede om hjælpen. Turde være sårbar og tage imod. Det kræver mod at vise, man har brug for hjælp til at komme videre. Så start med at klappe dig selv på skulderen for at vove dig frem.

Det er stærkt gjort og vidner om, at du er klar til at tage dit liv til næste skridt.

Eller måske kommer du fordi en anden har sendt dig? En anden som bekymrer sig om dig og holder af dig, en anden som ønsker, du skal få det bedre.

Anyway – jeg er er glad for, du er her og tager dig selv alvorlig. Og husk lige når du hjælper dig selv, hjælper du alle omkring dig.

Samtalerne kan også lede os hen til, at det er tankefeltterapi, NADA eller healing du kan have brug for, såfremt du ønsker det. Vi kan naturligvis også lave en kombination af samtale og behandlinger med de øvrige terapiformer.

Hvad kan samtaleterapi indeholde?

En samtale varer typisk 1-1,5 time og kan omhandle alt, hvad du har på hjertet.

Det kan sommetider være svært at dele det, du tumler med, med de nærmeste. Og du ønsker måske ikke at bekymre dem unødigt, eller det kan være relationen til de nærmeste, som er problemet?

Derfor kan det være en fordel at finde en “neutral” lytter/samtalepartner, som kan åbne op for et bredere perspektiv på problemstillingen eller skubbe på processen, som du allerede har sat i gang blot ved at ringe og aftale tid til en samtale. Det giver øget tryghed, at det ikke kommer videre, før du selv er klar til at tale med de implicerede om sagen eller fortælle om dine tanker.

En samtale kan give dig indsigt og mod til at handle på det, du har brug for, for at komme videre i dit liv. At dele sine tanker med en anden løsner ofte op for indestængte følelser eller kognitive forvrængninger, som begrænser din frie livsudfoldelse.

Det at tale med en udenforstående giver ofte aha-oplevelser i forhold til den måde, du hidtil har anskuet en given problemstilling på. Det giver dig med andre ord nye muligheder og handlemåder at få delt det, som du går og tumler med, og eventuelt føler du er helt kørt fast i.

Når du er kørt fast, kører det hele i ring og ingen af de involverede formår at trække sig ud og se på det hele i helikopterperspektiv – altså lidt ovenfra eller udefra. Når blot en af de involverede ændrer sin talemåde, tanker eller handlinger vil hele situationen forandres, da det gamle “skuespil” ikke kan fortsætte, hvis der er en, som siger nye replikker.

Afhængig af hvad du har brug for hjælp til kan 1 samtale være nok. Andre gange er et længere forløb mere relevant.

Motiverende samtale

Jeg har en del erfaring med motiverende samtaler ift. alkoholmisbrug og andre afhængigheder. Og har rigtig gode erfaringer med at kombinerer samtaleterapien med NADA-øreakupunktur. Det gælder både ift. afhængigheder og mange andre problematikker.

Kognitiv samtaleterapi

Jeg har endvidere arbejdet en del med kognitiv samtaleterapi i mit virke som sygeplejerske på socialpsykiatriske boformer. Kognitive behandlingsformer er vidensbaserede metoder der retter sig mod tænkning og adfærd som indgangsvinkel til bearbejdning af emotionelle og adfærdsmæssige vanskeligheder. Det kan være en velegnet metode ved f.eks. OCD, anden tvangspræget adfærd, angst, socialfobi og depression.

Tøv ikke med at kontakte mig. Du er ikke alene, og der er altid en vej…..Ingen problemer er for store eller for små, til at vi kan tale om det.

Telefon 61695406 – ring eller skriv sms. Indtal gerne besked på telefonsvareren med navn og hvornår det passer dig bedst, jeg kontakter dig, hvis jeg er optaget, når du ringer.

Kærligst Iben

Kontakt mig endelig, hvis du har spørgsmål eller ønsker at spørge om noget vedr. et individuelt forløb. Du kan også skrive en besked til mig via nedenestående Kontakt mig.

Du kan også følge mig på Facebook Heartishome

Instagram Heart_ishome