NADA akupunktur

NADA

NADA udføres også som hjemmebehandling.

– det vil sige. Hvis du har brug for NADA, men ikke kan komme til Heartishome, så kan jeg komme hjem til dig og sætte nålene i.

Hvad kan NADA gøre for dig?

NADA kan hjælpe dig til øget indre ro, bedre nattesøvn, mindsket stress, bedre overblik, øget koncentrationsevne, lindre smerter, dæmpe angst, mindske tankemylder, skabe balance i krop og sind – gøre det lettere for dig at træffe beslutninger og bevare overblikket i pressede situationer. Give ro på ”nerverne” ved eksamen.

KORT SAGT – SKABE BALANCE.

Hvad er NADA-øreakupunktur?

NADA er en blid form for øreakupunktur, som hjælper dig til at skabe balance i krop og psyke. NADA kan give dig indre ro og afslapning i en stresset hverdag. Hjælpe dig til at skabe overblik og indsigt i dit liv. Reducere angst, søvnløshed, koncentrationsbesvær og tankemylder. NADA er ikke rettet mod særlige diagnoser, men kan bruges i alle situationer, hvor en person har brug for stabilitet, bedre stress-håndtering f.eks. vrede, søvnproblemer, rastløshed, angst m.m. Metoden kan bruges til at lindre alle former for abstinenser.

Metoden består af 5 øreakupunktur punkter, som alle har til hensigt at balancere energien i kroppen. NADA anvendes som supplement til f.eks. TFT, personligt udviklingsarbejde, psykoterapi m.m.

Hos Heartishome har jeg anvendt NADA med rigtig god effekt på eksamensangst, søvnbesvær, koncentrationsbesvær, migræne, stress, tankemylder, uro. Og i det hele taget til at genoprette balance i kroppen på de steder, hvor der er ubalance. Behandlingen foregår på den måde, at du får 5 nåle i hver øre og ligger 45 minutter på briksen med nålene i. NADA kaldes også en stille meditation med sig selv.

Under behandlingen kan der dukke erindringer op omkring noget, som du for længst har glemt, eller noget som du lige nu er optaget af, kan pludselig stå lysende klart, og du ved efter behandlingen, hvad din handling skal være i forhold til en evt. problemstilling eller andet. De fleste oplever en øjeblikkelig ro og samling på tanker.

”NADA er en stille samtale med sig selv”

NADA bruges også som hjælp til døende – som en hjælp til afklaring i den afsluttende proces i livet. Det er en god idé at behandle både den døende og pårørende i samme rum – det giver fred og ro til begge parter. Læs mere om muligheden for hjemmebehandling.

Hvad får du ud af et NADA-forløb?

NADA er hjælp til selvhjælp – akupunkturnålene aktiverer kroppens egne ressourcer til at genoprette balance de steder i kroppen, hvor der er ubalance. Dvs. har du forhøjet blodtryk hjælper NADA til at sænke blodtrykket. Har du for lavt blodtryk hjælper NADA til at hæve blodtrykket.

Altså skabe den balance i kroppen, som gør, at du har det godt.

For de fleste skaber det klarhed i hovedet og mere indre ro. Mindsker stress og uro. Sætter gang i processer indeni. Skaber bedre udskillelse. Bedre overblik. Øget koncentration. Bedre søvn. Bedre hukommelse og meget, meget mere.

NADA kan også bruges i kombination med andre behandlinger hos Heartishome f.eks. Heartishome Special, som også indeholder tankefeltterapi og healing.

Hvordan foregår en NADA-behandling hos Heartishome?

Vi snakker om hvilke problematikker, du oplever og som du ønsker hjælp til NADA-behandling hos mig er en kombination af samtale og akupunktur.

Behandlingen foregår således:

1. samtale – score på en liste af symptomer før behandling og herefter efter hver 3. behandling.

2. nålene sættes i – 5 tynde éngangsnåle i hvert øre

3. du ligger 45 minutter på briksen med nålene i – alene

4. nålene tages ud – du får tilbudt vand at drikke

5. vi afrunder med en lille snak

6. aftaler ny tid, hvis du ønsker det

Efter den originale Lincoln-model anbefales det at anvende følgende retningslinjer med hensyn til intervaller

* 12 behandlinger i træk (fordelt over 2-3 uger)

* 3 behandlinger om ugen (evt. op til 2 måneder)

Fremgangsmåden er vejledende og det individuelle behov er i centrum.

Vigtigt efter behandlingen – at du drikker rigeligt med vand – for at skylle affaldsstofferne ud, som er blevet forløst under behandlingen.

Er der bivirkninger ved NADA?

NADA opfattes som værende uden egentlige bivirkninger. Selv langtidsundersøgelser har ikke fundet nogen problemer. Der er ingen rapporter

om infektioner eller alvorlige komplikationer. NADA kan bruges i kombination med både medicinsk behandling og traditionel og alternativ behandling.

Almindelige reaktioner efter behandling:

Generelle reaktioner er kulde- eller varmefølelse i kroppen.

Det ses at gamle problemer eller symptomer kan blusse op i en kortere periode. De kan optræde overalt på kroppen, da de 5 punkter påvirker alle vores meridianbaner. Dette er normalt og betragtes som en del af en god proces. Det anbefales at fortsætte behandlingen imod yderligere balancering.

Udrensningssymptomer – efter behandling vil mange oplevet øget udskillelse og det er derfor en rigtig god idé at drikke rigeligt med vand – for at få skyllet affaldsstofferne som er frigivet ud.

NADA og børn

NADA har vist sig meget effektiv til afhjælpning af symptomer på blandt andet ADHD, læsevanskeligheder, koncentrationsbesvær, motorisk uro, angst og søvnforstyrrelser hos børn. NADA-akupunktur kan anvendes til børn fra 7-års alderen. Er det yngre børn eller har barnet eller forældrene svært ved, at der anvendes nåle, kan der i stedet anvendes kugle-plastre. Dette er små magnetiske sølvkugler, som sidder på et lille plaster – plastrene sættes på samme punkter på ørerne som ved behandling med nåle.

Hvad betyder NADA?

NADA er navnet på en forening og er en forkortelse for

N – national

A – acupunture

D – detoxification

A – association

NADA behandling er en standardiseret øreakupunkturmetode. Metoden er egentlig udviklet i samarbejde med mennesker med et misbrug. Men har vist sig meget velegnet til alle mulige former for ubalance. Og er særdeles effektiv ved angst, søvnproblemer, PTSD, stress, stemmehøring, OCD, depression, smerter, fysisk og psykisk uro og irritabilitet.

NADA skal forstås som et supplement til al anden behandling og skal ikke stå alene, men følges op ad samtale og/eller anden form for terapi. NADA virker blandt andet ved at gøre dig klar til at modtage terapi og øge udbyttet af den primære behandling.

NADA metoden er et vigtig fundament i personlig udvikling og håndtering af følelser og kriser.

NADA er anvendelig på mange former for problemer. Formålet er altid individuelt og først og fremmest stabilisering. NADA-metoden bygger på Traditionel Kinesisk Medicin (TCM), hvor akupunkturpunkterne balancerer organerne, som både regulerer krop og psyke.

Et motto for NADA – ”Keep it simple”

Kontakt mig på 61695406 eller kontakt@heartishome.dk for tidsbestilling eller en uforpligtende gratis snak om, hvad du har brug for hjælp til. Sammen finder vi ud af, om jeg er den rette hjælper for dig.

Hos Heartishome følger jeg NADA Danmarks anbefalinger.

Godt at vide

Akupunktur har siden 1. Jan. 2007 været en ikke-lægelig metode i Danmark. Og den enkelte behandler arbejder derfor ikke længere under supervision af en læge. Men skal altid holde egen kompetence for øje og henvise klienten til lægelig behandling, når dette er påkrævet.

NADA i Thisted

Heartishome. Refsvej 17, Thisted.

TLF: 61695406.